Zenička firma OPTIMO d.o.o. susrela se sa Ambasadorom EU

Firma Optimo d.o.o. susrela se sa posebnim predstavnikom Europske Unije u BiH Lars Gunnar Wigermark-om i dobila mogućnost predstavljana djelatnosti i realiziranih projekata. Sastanku je predočio i gradonačelnik Zenice, gosp.Fuad Kasumović. Sugovornici su razmijenili mišljenja o ukupnoj situaciji MSP u Bosni i Hercegovini s posebnim osvrtom na rast i razvoj MSP.

Predstavnici firme Optimo  iskazali su poštovanje i zahvalnost na posjeti i podršci koju EU pruža. Također, posebna čast je ukazana firmi Austrofon i partneru projekta Austrijskoj razvojnoj agenciji (Austrian Development Agency).

 

Iz firme Optimo d.o.o. poručuju da su trenutno, mala, novoosnavana firma koja ima za cilj približiti EU tržišta radnoj snazi u Bosni i Hercegovini, uvođenjem novih poslovnih modela, a koja se za vrlo kratko vrijeme kvalitetom rada istakla na tržištu.  „Razvojem i implementacijom različitih modela, nastojimo zaposliti što veći broj mladih i stručno obrazovanih kadrova te na taj način, ostvariti misiju postojanja a to je smanjiti trend rasta odlaska i napuštanje matične zemlje i težnje ka zaposlenju u inozemstvu.“

 

U galeriji se nalazi album sa fotografijama današnjeg susreta.