slikazaoptimo

Ukratko o kompaniji

U periodu od 26.06. do 03.07.2015. održan šestodnevni „Start up trening“, organizovan od strane Vitasolutions tima. Projekat je implemenirala firma AUSTRFON d.o.o. Tuzla, u okviru jednog od modula projekta „Jačanje malih poduzeća kroz uvođenje usluga baziranih na ICT-u.

Projekat telekomunikacijske kompanije Austrofon za primarni cilj je imao educirati specifičnu populaciju o tržišnim trendovima u telekomunikacijama i mogućnostima samozapošljavanja koje se na istom nude.

U kontekstu smanjenja nezaposlenosti i kvalitetnijeg tržišnog pozicioniranja malih BH poduzeća ICT (informacijske i komunikacijske tehnologije) servisi, kao poduzetnička ideja, predstavljaju kvalitetnu šansu. Pravovremena edukacija i dostupnost informacija jedan je od osnovnih preduslova korištenja ovih prilika.

Austrofon planira realizirati niz treninga u različitim BH gradovima, na taj način animirajući specifičnu ciljnu grupu da proaktivnije pristupi ovoj tematici. Također, kompanija planira obezbijediti određenu infrastrukturnu podršku pri realizaciji ICT poduzetničkih ideja, a koje su fokusirane na internacionalno tržište, te na taj način ojačati sektor malih poduzeća.

Projekat je podržan od strane Austrijske razvojne agencije (ÖSTERREICHISCHE ENTWICKLUNGSZUSAMMENARBEIT).

Kao idejni koncept ovog projekta, proizlazi osnivanje firme Optimo d.o.o. u Zenici uz podršku i realizaciju firme Austrofon d.o.o. Tuzla, koja je podržana i od strane Austrijske razvojne agencije  (ÖSTERREICHISCHE ENTWICKLUNGSZUSAMMENARBEIT).

Optimo d.o.o. je novoosnavana firma koja ima za cilj približiti svjetska tržišta radnoj snazi u Bosni i Hercegovini uvođenjem novih poslovnih modela.  Razvojem i implementacijom različitih modela, nastojat će se zaposliti veliki broj mladih i stručno obrazovanih kadrova te na taj način, ostvariti misiju svog postojanja a to je smanjiti tzv. “odliv mozgova” odnosno smanjiti trend rasta odlaska i napuštanje matične zemlje i težnje ka zaposlenju u inozemstvu. Otvaranjem i pokretanjem firme Optimo d.o.o. svjetsko i evropsko tržište, za mlade, biti će dostupno i na našem teritoriju.

Vaš biznis partner!

Ukoliko želite profesionalnu podršku u svom poslovanju, obratite nam se mi ćemo Vam pomoći!

Konsultacije u kompaniji OPTIMO d.o.o. su mi u mnogome pomogle za pokretanje vlastitog biznisa. Ono što sam dobio su profesionalne i prave informacije potrebne za biznis te vjetar u leđa za pokretanje tog biznisa.

Sanin Mujčinović
student, Univerzitet u Zenici

Potrebne su Vam profesionalne usluge za posao koji vodite?