Marketing

Kompanija OPTIMO d.o.o. kroz niz svojih marketinških specijalnosti nudimo sve potrebno za jednu kvalitetnu promociju biznisa. Ono u čemu smo specijalisti jeste:

Osim klasičnog marketinga sve popularniji i učinkovitiji je Online marketing kojeg nudimo u slijedćim formama.

Usluge izrade web prezentacija za Vašu kompaniju.

Usluge grafičkog dizajna za brendiranje Vašeg biznisa. Od izrade najjednostavnijih reklama do brendiranja cijelog Vašeg biznisa.

Optimizacija pretraživača za Vašu web prezentaciju, odnosno prilagođavanje Vaše web stranice kako bi klijenti što brže i lakše došli do Vas.

Ima za cilj da putem produkcije i distribucije medija i objavljenih materijalaDas  da dobije nove kupce kao i da zadrzis tare,  Marketinske poruke i informacije mogu se placirati u raznim formatima kao štosu, wie Blog-ovi, News, Video, Whitepapers, E-books, Grafike, studije slućaja i savjetnik.

Marketing koji se obavlja putem slanja mailova u online odnosno kao direktmarketing u klasičnom offline marketingu kao naprimjer slanje reklamnih materijala poštom.

Slanje emalova obavlja se isključivo u skladu sa zakonskom regulativom zemlje u kojoj se nalaze primaoci mailova.

Se obavlja putem slanja SMS poruka a obavlja se isklučivo u skladu sa zakonodavstvom zemlje u koju se šalju SMS-ovi.

Kod partner-marketinga za utrživanje usluga i proizvoda koristimo mrežu naših partnera. Prednost je da se distribucija informacija dijeli na partnere  koji dalje putem svojih merketinskih kanala propagiraju proizvode i usluga a nagrađuju se shodno rezultatima njihovih aktivnosti.

Social Media Marketing (SMM) se sastoji u tome da se putem Socijalnih mreža prije svega Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Pinterest, Snapchat, Vine pokušavaju ostvariti ciljevi marketinske komunikacije i komunikacije u svrhu brendiranja. Zbog pojave sve večeg broja takvih medija razvija se sve više Social Media Optimization (SMO) čime se pokušava otimizovati SMM nastup.

Za naše komitente organizujemo i takozvani Couponing kojima se nagrašuju kupci za određene aktivnosti.

Vaš biznis partner!

Ukoliko želite profesionalnu podršku u svom poslovanju, obratite nam se mi ćemo Vam pomoći!

Konsultacije u kompaniji OPTIMO d.o.o. su mi u mnogome pomogle za pokretanje vlastitog biznisa. Ono što sam dobio su profesionalne i prave informacije potrebne za biznis te vjetar u leđa za pokretanje tog biznisa.

Sanin Mujčinović
student, Univerzitet u Zenici